Home Belgisch GENERATOR – Tokyo Metroscow.

GENERATOR – Tokyo Metroscow.

by Nel Mertens

Ze noemen zichzelf een stel niet zo jonge muzikanten en hoewel ze een rock, noise en post in eightiesflair combineren, klinken ze verkwikkend donker. Met scherpe passionele kantjes. Als instrumentaal powertrio uit Brussel oort Generator erg dynamisch, met Andy Heurckmans op gitaar (Massis, Balderdash), bassist Eric De Jonge (My Friend The Atom, Jay Snapper) en drummer Kris De Busscher (Maanbar, Jonas Winterland).

© GENERATOR / Facebookfoto

In 2018 namen ze reeds enkele tracks op, maar nu is er ook beeld bij hun sounds. We kregen de videoclip bij het nummer Tokyo Metroscow te zien. Generator ging in zee met bevriende filmschoolstudent Jasper Rooselaer. De knappe mix van stedelijke screenshots en de spelende band sluiten perfect aan bij het nummer. De donkere repetitieve bas wordt verlicht door het fijne cymbaalgetik, terwijl de gitaar zijn eigen ding lijkt te doen en af en toe knap op de voorgrond treedt. De noisy sfeer wordt opgedreven, alsof je in een enge ruimte opgesloten zit en het urgente geluid van deze drie je gewoon door de muren heen duwt… heerlijk om tijdens een ruzie op te zetten of als je stiekem teleurgesteld zit te mokken onder die hoofdtelefoon. De muziek van Generator maakt ieder woord overbodig!

En er volgt nog meer, want in november trekken de heren de studio in om een eerste album op te nemen!

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More