Home Belgisch GENERATOR – Perception (Eigen Beheer)

GENERATOR – Perception (Eigen Beheer)

by Luminous Dash

Dat je nog nooit van Generator hebt gehoord, is erg waarschijnlijk. Dat dit een doodzonde is dat durven wij gerust als feit bestempelen. Naar eigen zeggen, maken de drie heren hedendaagse soundtracks. Wij hoopten op hun Soundcloud alvast niet de soundtrack van de laatste Frozen te vinden.

(c) Generator

Dat instrumentaal niet langer een vies woord is daar zijn we meer dan blij om. We hoeven het voor dit genre dan ook niet altijd meer in postrock uit het buitenland te gaan zoeken. Ook wij Belgen hebben best al wat kwalitatieve instrumentale bands voortgebracht zoals: Manngold, Mauro Pawlowski (die ook niet vies is van wat instrumentaal lawaai.), Angels Die Hard, I H8 Camera, Horse Head Bed, Dans Dans en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan.

Wat we tijdens Generators nieuwste single Perception ervaren, kunnen we het best beschrijven als de ervaring die je hebt bij het gemiddelde Triggerfinger-concert. Bakken energie en drive gebracht door een band met ballen. Echte, pure rock ontdaan van alle franjes die vaker meer kwaad dan goed doen. Dynamiek van een hoog niveau en dat met de nodige originaliteit.

We horen een samenspel waarin bas, drums en gitaar samenwerken om als drie mokers het publiek met verstomming te slaan. Dat er niet op gezongen wordt? Ons zal het alvast worst wezen. De heren slagen er in om ons gedurende 4 minuten geboeid te laten luisteren en dat met de nodige variatie.

Waarschuwing van de redactie: gelieve deze muziek voorlopig alleen te beluisteren. Moshen in de woonkamer op anderhalve meter afstand gaat gewoonweg niet.

Facebook

Jos Buersens

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More