Home Singles GAÏSHA – Warakatan Wa Kalam (Zephyrus Records)

GAÏSHA – Warakatan Wa Kalam (Zephyrus Records)

by Bart Verlent

Vorig jaar bracht het Gentse gezelschap Gaïsha het straffe debuutalbum Ana Aïcha uit waarop een smeltkroes is te horen van world, surf, ska, reggae, dub en rap. De band bestaat uit leden van onder andere Antwerp Gypsy Ska Orchestra, De Beren Gieren, The Moon Invaders, Echoes Of Zoo, Va Fa Fahre en Absynthe Minded maar de hoofdrol is weggelegd voor de Belgisch-Marokkaanse zangeres Aicha Haskal die met haar stem iedereen inpakt.

© Gaïsha

Hoog tijd om nog een lekkere song van deze plaat in de kijker te zetten. In Warakatan Wa Kalem zingt Aicha: geef me pen en papier om te schrijven voor een volk zonder staat. Wat is een beter wapen tegen stilte, dan je stem te verheffen met een lied in je moedertaal.

Warakatan Wa Kalem is een psychedelisch getinte surfsong met Oriëntaalse invloeden die je gedreven meesleurt naar de dansvloer. Opnieuw een typisch groovy en aanstekelijke nummer van deze heerlijke band.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More