Home Singles G.U.S.T. – Indian Song

G.U.S.T. – Indian Song

by Nel Mertens

Goesting in ‘next level’ garagerock? Het vurig intense, Turnhoutse trio G.U.S.T. is terug met een nieuwe single. En die leeft. Bruisend rockend klinkt hun Indian Song esthetisch vuil.

Oerklanken worden als spiritueel klinkende yells repetitief uitgestoten, wat de track meteen in een bijzonder ritueel sfeertje laat baden. De uitgesponnen gitaarriffs en prominente drumslagen voegen de nodige mystiek toe, terwijl de baslijnen voor de nodige diepgewortelde basis zorgen. Zanger Guus weet zijn stem – die niet altijd op de voorgrond hoeft te staan – daarbij perfect te doseren in hoeveelheid, kracht en volume. Dat doseren, georkestreerd ‘inhouden’ maakt de impact van wat hij doet des te groter.

Instrumentaal is Indian Song ook erg sterk qua opbouw, maar evengoed rijk gevuld met een verscheurende sound, die naar het einde toe alleen nog maar opjuttender wordt. “Just let your ego go!” Wat ons betreft, de ‘yell’ van het jaar!

Zanger/ bassist Guus Van den Heuvel, gitarist Jarne Vreys (Shorty Jetson And The Lefhands, Zombikini, The Obscure) en drummer Glenn Pelckmans leggen de lat hoog en springen er dan met gemak over.

Facebook / Spotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More