Home Singles FUNERAL DRESS – All Politicians Are Cunts 

FUNERAL DRESS – All Politicians Are Cunts 

by Nel Mertens

Funeral Dress is ongetwijfeld onze Belgische punklegende. Daar zat hun punkanthem Party On (2003) zeker voor iets tussen. Maar ondertussen was het toch al zo’n slordige 12 jaar geleden dat de band met frontman Dirk Punk nieuw werk liet horen.

Dat het zo lang duurde, heeft te maken met enkele wissels van bandleden en de chronische ziekte van zanger Dirk. Maar nu het zover is, doen ze dat volledig trouw aan de punkscene en alle clichés die daarmee gepaard gaan. Anarchie. Hanenkammen. Anti-politiek. En dat alles in recht-toe-recht-aan punkrockstijl. Voor wie het nog niet begreep: All Politicians Are Cunts. En dat schreeuwt Funeral Dress uit als voorsmaakje op een nieuw album dat er begin 2023 aankomt. Ook staat er opnieuw een optreden in Washington DC gepland in de nazomer dit jaar!

“Mijn middelvinger als groet aan alle politici, hun hypocrisie, loze beloften en constante en nooit eindigende leugens. Fuck Poetin. Fuck corona!”, laat Dirk Punk horen.
De boodschap van de nieuwe single is alvast duidelijk.  

Sick of all the bickering, utterly embarrasing
Nothing is being achieved
Another day wasted, heading home hasted
Walk away in disbelief

Offering solutions, nothing but illusions
Unashamed lying in your face
Left wing, right wing, who’s the most  promising?
Nothing but a big disgrace

ALL POLITICIANS ARE CUNTS

Roffelende drums, Dirk die zijn gal spuwt en melodieuze riffs volgen elkaar op in de herkenbare Funeral Dress-stijl. Belgische punk zoals we die al jaren kennen en waarvan we zeker weten dat ook deze een voltreffer is.

Ook in de bijhorende clip wordt de ongeloofwaardigheid van de politiek ludiek onder vuur genomen: “Twee politici of ministers veranderen er in een clown en in Pinokkio, om aan te geven dat het tegenwoordig vooral een zottekesspel is.” Funeral Dress meent te roepen wat de meerderheid van de mensen denkt: de afkeer van politieke elite die geen voeling meer heeft met wat leeft in de maatschappij en enkel hun eigen postjes en royaal inkomen willen veiligstellen, wisselende coronamaatregelen, energieprijzen, evenementenregels die nergens op slaan,…

Een leuk weetje? Graaf Thierry de Limburg Stirum speelde een gastrol in de clip. Jawel, een échte graaf, maar vooral ook een enorme punkfan.

Facebook / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More