Home Singles FREDATLAST – One Day

FREDATLAST – One Day

by Ann Cnockaert

Fred wie? FredAtLast is de artiestennaam van Fredrik Wallin, één van de oprichters van de geliefde en veelgeprezen Gothenburgse elektronische groep Little Dragon.

In de afgelopen twee decennia was zijn band een gevestigde waarde in de hitlijsten en op de festivalpodia. in die tijd heeft Wallin ook veel samengewerkt buiten de groep, met artiesten als Flying Lotus, Mac Miller, Brittany Howard, De La Soul, Gorillaz en dj Shadow. Nu, na 25 jaar in zijn gevierde carrière, kondigt Wallin zijn debuutrelease als solo-artiest aan en deelt hij zijn eerste single One Day onder zijn artiestennaam FredAtLast.

Photo by @jakobivarekvall – Artwork by @alicewinroth

One Day is de eerste single van Wallins aanstaande debuutep. Het is een zachtmoedig popliedje met een motorische ritmesectie die doet denken aan Can en Neu, waarvan het deuntje steevast in je hoofd blijft hangen.
Wallin beschrijft One Day als “een meditatie over vergankelijkheid en onze manier van omgaan met verlies. Een pleidooi voor onze naasten om: dichterbij, dierbaarder en gedurfder te zijn”.

FredAtLast’s ep Banner of Lost Belief komt op 13 mei uit op Small Matter Records. Je kan reeds voorbestellen via deze link.

FACEBOOK INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More