Home Singles FORTRESS – Moonchild (N.E.W.S.)

FORTRESS – Moonchild (N.E.W.S.)

by Bart Verlent

Afgelopen jaar werkte Fortress, als artist in residence in het Antwerpse muziekcentrum Trix, hard aan nieuwe nummers en aan een nieuwe invulling van hun repertoire. Helaas kondigde drummer Anke Verslype begin dit jaar aan dat ze uit de band stapte om haar eigen jazz project op te starten. Nils Tijtgat (Team William) vervoegde ondertussen Hanne Torfs en Ruben Den Brok op bas synths.

© Fortress

Moonchild is het eerste resultaat van de nieuwe weg die Fortress insloeg. Muzikaal onderging het trio geen grote veranderingen. De band maakt nog steeds overtuigende electropop, al is deze single wel een heel straffe compositie. Het groepsgeluid klinkt ook iets voller en dat komt Fortress alleen maar ten goede.

Op vrijdag 7 mei om 20u stelt Fortress de clip van Moonchild, die gemaakt is door de Finse animator Laura Matikainen, voor op Facebook. Daarna geeft het trio een mini concert. Op 20 november staat de band op het vijfde Indietronic Fest samen met First, Bolt Ruin, The Rescue en Trillosta.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More