Home Belgisch FORBID OAKS ft. AYU – Hasbanipur

FORBID OAKS ft. AYU – Hasbanipur

by Bert Geurts

Forbid Oaks is het muzikaal project rond het productie duo Martijn Vanbuel en Bert Hornikx. Hun doel is het samenbrengen van creatieve artiesten om unieke en verrassende muziekgenres te creëren gaande van pop en folk, over jazz en postrock tot minimalisme en neoklassiek.

Hasbanipur is een eerbetoon aan de culturele invloed van Punjabi’s in Haspengouw. De afgelopen decennia hebben immigranten uit Punjab in Noord-India hun stempel gedrukt op Haspengouw. Toen ze naar België kwamen, kregen velen hun eerste job in de fruitstreek en werden ze geholpen door lokale boeren. Anderen startten met zelfstandige activiteiten zoals nachtwinkels en restaurants.

De diversiteit van artiesten, kunstenaars en geëngageerde mensen uit verschillende culturen zien we terug in de videoclip die tot stand kwam door Moa Karlberg, Yentl De Werdt, Nikki Gurpreet Kaur en vele anderen.

Het toont de muzikale ontmoeting tussen Bhangra-muziek en jazz met westerse instrumenten en het Indiase percussie instrument Dhol. De traditionele Indiase choreografie wordt hierbij gecombineerd met de moderne dans.

Bandcamp / VI.BE / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More