Home Singles FLYING HORSEMAN – Flare (Unday Records)

FLYING HORSEMAN – Flare (Unday Records)

by Nicolas Van Belle

Flare is de nieuwe single van Flying Horsemans binnenkort te verschijnen album Mothership. Frontman Bert Dockx noemt het “een subtiele dystopie over burgerlijke verveling”. Hij zet een koppel neer dat vervreemd is van elkaar. In de song zoomt hij uit en focust op de omgeving, de stad, de samenleving. De tekst werd een jaar geleden geschreven maar klinkt gegeven met de omstandigheden actueel.

Flare zet aan met een steady groove en bouwt gestaag op met verscheidene lagen die één voor één worden toegevoegd. Het nummer gaat enkele malen naar een open atmosfeer waarna de groove er zich terug onderzet. Het geeft het geheel wat meer sfeer en zweverigheid. Het plaatje klinkt fijn en mooi afgewerkt al mist het soms wat edge waardoor het soms wat dun klinkt en het wat contrast mist. Een leuke verrassing is wanneer de backing vocals de ruimte opvullen en aanhouden tot het einde waar alles lijkt samen te komen om tenslotte op te lossen.

Flare klinkt eigentijds en ondanks het repetitieve heeft het een aangename zweverige vibe die allerlei beelden kan oproepen. De release van het nieuwe Flying Horseman-album werd uitgesteld naar 12 juni. Het werd geproducet en gemixt door Jasper Maekelberg.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More