Home Belgisch FLIP KOWLIER – September (Petrol Music)

FLIP KOWLIER – September (Petrol Music)

by Geert Mertens

Flip Kowlier is terug met nieuw werk onder eigen naam. September is de voorbode van het gelijknamige album dat in het voorjaar van 2022 verschijnt. De titeltrack krijgen we als smaakmaker cadeau. We moeten toegeven dat Kowlier in onze ogen, sinds het sublieme Otoradio uit 2010, niet veel meer fout kan doen.

Toch trokken we grote ogen bij de openingsnoten van September. Het leek alsof er een goedkoop Tien om te Zien-nummer op ons afkwam, inclusief koortjes en kerkklokken. Na enkele luisterbeurten ebde dit wantrouwen weg. Kowlier wil met dit nummer juist die sfeer creëren: lichtvoetig en volop badend in de sixties. Een tijd waarin Brigitte Bardot nog het summum voor elke jonge snaak was. We verstaan niet voor de volle honderd procent wat hij zingt maar het klinkt zo frivool en dartel dat we uitkijken naar het volledige album. Kowlier mag een nieuwe oorwurm op zijn palmares schrijven.

Voor de insteek van het nummer blikte Flip even achterom. “September is een speciale maand. Het lijkt zowel het eind- als het beginpunt van iets”, klinkt het. Het was de eerste keer sinds 2013 dat hij terug speelde met zijn vaste begeleidingsband. “Dat was lang geleden maar zodra we de studio indoken, leek het alsof we de dag voordien afscheid hadden genomen.”

Uit de clip leren we dat Kowlier, als jonge snaak, wel eens naar het naaktstrand ging en daar fotootjes scoorde om vervolgens verliefd te worden op de deerne in kwestie want hij schreef haar lange brieven. Althans, zo lijkt het toch want we hebben geen West-Vlaams bloed.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More