Home Singles FIRST AID 4 SOULS FEAT. VAIN SACROSANCT – Stainless Steel Eyes

FIRST AID 4 SOULS FEAT. VAIN SACROSANCT – Stainless Steel Eyes

by Nel Mertens

Met de track Stainless Steel Eyes krijgen we een eerste voorsmaakje van een nieuwe internationale samenwerking. First Aid 4 Souls en Vain Sacrosanct werken al maanden aan een gezamenlijk album, waarbij Istvan Gazdag van First Aid 4 Souls de nummers componeerde en mixte en Sacrosanct de tekst en zang aanleverde.

Het Hongaarse project First Aid 4 Souls is de verderzetting van Vacuum, de voormalige band van Gazdag. Hij staat bekend om zijn sterke liveperformances waarbij de boodschappen in de teksten en visuals niet onbelangrijk zijn, maar waarin hij ook bewust probeert om de relatieve eentonigheid van elektronische muziek tegen te gaan met live muziekinstrumenten en drums. Naast dit project is Gazdag ook producer en maakt hij composities voor ballet, films en tv-tunes. In zijn werk bezit elke donkere toon een beetje licht en bevatten zelfs de meest opgeluchte momenten een snuifje pijn.

Vain Sacrosanct kennen we ook als Ivan Heyligen van de Antwerpse band Causenation die al heel wat EBM, synthwave en electrotracks in zijn repertoire heeft. De EBM-factor delen ze, maar evengoed de drang om dat strikte etiketje te doorbreken.

Een samenwerking waarvan beide heren genoten en waarvan deze eerste single de twee muzikanten samen, maar ook in hun eigenheid laat weerklinken. Want ook al krijgt hun sound vaak een gelijkaardig labeltje opgekleefd, toch hoor je het contrast tussen de lichtzwevende synths die soms bitterzoet dissonant en sprankelend klinken en de ruwere, donkere spoken vocals van Ivan. Knap dat ze dit laten samensmelten tot één creatie.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More