Home Belgisch FILTHY VINCE – Rabbit Style (Eigen Beheer)

FILTHY VINCE – Rabbit Style (Eigen Beheer)

by Mark Van Mullem

Dat het trio Filthy Vince zowel Queens of the Stone Age als Daft Punk als invloeden noemt, wekte meteen onze interesse en luisterhonger. Want hoe zou dat dan in hemelsnaam wel kunnen klinken? Het antwoord vinden we in Rabbit Style, de heerlijk geschifte allereerste single die het Ekerse trio uitbracht.

(c) Filthy Vince

De start met opzwepende synths, doet ons aan één van de betere Daan-dansnummers denken en zet ons meteen op een verkeerd been. Want dan weerklinkt er een resoluut ‘oi’, en vallen smerige gitaren en potige drums in, terwijl je de synths nog op de achtergrond hoort. Of is dat toch een bas?

Rabbit Style klinkt bijzonder catchy en dansbaar. De strakke bas neemt het al snel over van de synths, potige drums, gierende gitaren en manische zang. Een onontkoombare, energieke vibe en een gezonde dosis lof der zotheid doen de rest. Wat een vette, heerlijk smerige schijf zeg en aanstekelijk als de pest!

Labelen is moeilijk. Met cyberpunk, heavy indiepop durven toch we een poging doen. De band zelf houdt het op alternative gar(b)age synthstonerrock. Ja, daar zit wat in. Ja, en Daft Punk meets Queens of the Stone Age dus. Zoiets. Enfin, luisteren maar!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More