Home Belgisch FILTHY HORSE – The Mirror (Eigen Beheer)

FILTHY HORSE – The Mirror (Eigen Beheer)

by Patrick Van Hauwaert

Dat je niet alles in het leven in de hand hebt mag duidelijk wezen. Soms heb je geld nodig, soms moet je de juiste mensen kennen en soms moet je gewoon geduld hebben en keihard doorzetten. De ontstaansgeschiedenis van Filthy Horse kan je niet op twee bladzijden neerpennen en zou eigenlijk een volledig hoofdstuk kunnen vullen in de popencyclopedie van de vaderlandse muziek. Maar het is duidelijk dat geduld en hard werken beloond worden. Belangrijker dan alle woorden die we erover schrijven, is het feit dat Filthy Horse bestaat en en dat ze muziek maakt. En wat voor muziek. 

Doorspekt van punk en folk, met invloeden van Ierland tot aan de Balkan, houden ze met The Mirror niet alleen een spiegel voor je neus, maar laten ze ook een geweldige song op ons los.  Als je er toch een referentie moet op kleven, neem dan deze die ze ons aanreiken in de perstekst: The Pogues. Hoog gegrepen horen we je zeggen. Neen, dat is het helemaal niet.

The Mirror, dat evengoed Drinking Bro had kunnen heten, heeft alle kwaliteiten in huis die je met de Pogues kan vereenzelvigen. De elfkoppige band zet dan ook in op een zeer goed geproducete tune, waarin het ganse instrumentarium mooi gedoseerd aan bod komt zonder dat er iemand vergeten wordt. Naast de ruwe stem van Francis Van Den Broeck mag je wel zeggen dat het zeer uitgebreide instrumentarium van onder meer een banjo, bariton sax, fluit, viool, trombone en trompet naast nog zeker een handvol andere instrumenten de sleutel is van deze leuke muziek.  

De bijhorende videoclip met Dominique van Malderen in de hoofdrol heeft ons eenzelfde gevoel als de tune. Dit is een band met passie voor muziek en waar het leuk is om te vertoeven. Reden genoeg dus om ook eens te zoeken naar War & Beer, de cd die begin vorig jaar het licht zag.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More