Home Singles FILIBUSTER – Scatterbrain (Fons Records)

FILIBUSTER – Scatterbrain (Fons Records)

by Bert Geurts

Het Antwerpse Filibuster is een allegaartje van muzikanten met zowel klassieke, avant-garde, als punk en jazz achtergronden. Hun geluid situeert zich ergens in het midden van de gitaarmuziek van de jaren 80′ en 90′, gecombineerd met de hedendaagse postpunkattitude.

Hun nieuwe album Quiet Part Out Loud verschijnt binnenkort bij FONS Records in samenwerking met Gazer Tapes onder toezicht van werkbij Bert Vliegen.

Als aperitief hiervan vuren ze de single Scatterbrain op ons af. Het blijkt een rauwe, donkere ode met een onheilspellende vleug romantiek. Componisten Karl Stroobant en Timothy Rochtus hebben duidelijk een donker kantje in zich waarin ze al zoekend en spelend hun toevlucht zoeken.

Het knikkebollend ritme en ruwe gitaargeluid voelt erg Brits aan en doet ons denken aan The Stone Roses. Dit is in ieder geval een aanstekelijke eerste single die ons zalig meesleept met zijn sleazy, doch vlotte shoegaze geluid.

FILIBUSTER: FACEBOOK – INSTAGRAM
GAZER TAPES: FACEBOOK – BANDCAMP
FONS RECORDS: FACEBOOK – BANDCAMP – WEBSITE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More