Home Belgisch FELIZ – Zo Veel Te Geven (Eigen Beheer).

FELIZ – Zo Veel Te Geven (Eigen Beheer).

by Luminous Dash

De laatste paar jaar is onze prachtige moedertaal aan een opmars bezig. Recent scheren de heren van Bazart natuurlijk hoge toppen, maar ook in de categorie “talentvol maar (nog) niet bekend” zijn er heel wat pareltjes te vinden.

Toen we Zoveel Te Geven van Feliz onder onze neus geduwd kregen waren we – and that’s an understatement – benieuwd…Nederlandstalige synthpop. Anno 2019 denk je daarbij natuurlijk direct aan Bazart of voor de liefhebbers aan Dans En Dwaal; de Nederlandstalige discobom van Buurman die in 2017 het levenslicht zag. Het uiterst dansbare Zoveel Te Geven lijkt ook ergens in de straat van het ‘fijne dansbaar schijfke’ te wonen. Maar als je gaat luisteren naar de tekst en de waslijst aan subtiele (bijna ‘sexy’) nuances in de productie, dan denken wij luidop “God, wat is muziek toch fijn”.

Tegenwoordig is het bijna uniek als een band geen gebruik maakt van synths. Maar als je weet hoe je een synthesizer moet gebruiken, als een song productioneel zo aanpakt wordt dat er sprake is van ‘laagjesvorming’ dan ontstaat er vaak toch écht magie. Laat Zoveel Te Geven daar nu net een perfect voorbeeld van zijn.

Waar de groep sowieso mee scoort is zangeres Lise Reyners. Toegegeven we hebben dit jaar al straffere vocale prestaties gehoord, maar dat is ook niet waar Lise haar grote kracht ligt. We geloven haar. Geen uitgebreid popkanon maar een warme stem die bovendien écht een verhaal verteld. Veel mensen hunkeren naar authenticiteit, wel, dan ben je bij Feliz aan het juiste adres.

Wij zijn – naast die dijk van een refrein – vooral fan van de bridge. Prachtig is het juiste woord. Prachtig en gedoseerd. Er wordt geen letter te veel gezongen, geen noot te veel gespeeld en de sound van de piano is écht wat we vandaag nodig hadden; zeemzoet en krachtig tegelijk! “De zon, de maan, de sterrenhemel. Alles kan ik je geven. En vraag me gerust steeds een beetje meer. Oh ik heb zoveel te geven.”
Daar twijfelen we geen moment aan! Wij kunnen alvast niet wachten op de volgende single(s)!

Morholt

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More