Home Singles FATHER JOHN MISTY – Buddy’s Rendezvous (Bella Union/PIAS)

FATHER JOHN MISTY – Buddy’s Rendezvous (Bella Union/PIAS)

by Bart Verlent

Josh Tillman bracht diverse solo-albums uit onder zijn eigen naam maar het was pas toen hij in 2012 bij Sub Pop en Bella Union tekende en hij muziek uitbracht onder de naam Father John Misty dat hij stilletjes aan succes kreeg. Zijn vijfde Father John Misty-album Chloë and the Next 20th Century nam hij op met zijn vast producer Jonathan Wilson en voor het eerst werkte de Amerikaanse singer-songwriter met een orkest.

© Father John Misty

We moeten nog tot 6 maart 2023 wachten tot Father John Misty naar ons land komt (in de Brusselse Ancienne Belgique) maar we krijgen ondertussen wel nog een single uit dit prachtige album. Deze keer is dat het jazzy Buddy’s Rendezvous, dat Lana Del Rey coverde voor een 7” vinyl single die bij de gelimiteerde box zat van het album. Het is een pakkende song die heel diep raakt dankzij de warme stem van Tillman, de prachtige orkestratie en de zalige sax van Dan Higgins (John Williams, Stevie Wonder, Neil Diamond…).

Buddy’s Rendezvous is nog maar één van de topnummers van de plaat waarop Tillman zich ontpopt als een romantische crooner die iedereen inpakt.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More