Home Belgisch FACES ON TV – Dancing After All (Unday Records).

FACES ON TV – Dancing After All (Unday Records).

by Luminous Dash

Faces On Tv, (aka Jasper Maekelberg) bracht afgelopen maandag zijn nieuwe single op de muziekmarkt. Dancing After All is de tweede single van het nieuwe debuut album Night Funeral die in april verschijnt.

De Gentse band kwam maandag met Dancing After All naar buiten. Zoals we gewoon zijn, is dit een nieuwe Belgian trippop-single van de band.

De single heeft een sensuele tint waarbij een zacht en rustig gevoel gepaard gaat. Wanneer je al stappend naar het liedje luistert, heb je het gevoel om je in één vloeiende lijn voort te bewegen. De sensuele sound loopt samen met een touch of echo’s en enkele exotische geluiden. De warme stem brengt dan ook weer dat zwoele met zich mee.

Het geeft een gevoel van liefde weer en daar gaat het in dit liedje om. De centrale thema’s van het liedje (en het album) zijn dan ook: verdraaide liefde, losbandigheid en gebroken emoties.

Hoewel het liedje liefde en rust weergeeft, is er naar het einde toe wel een chaotisch stukje waarvan je even van je melk bent. Daar voel je die gebroken emoties alsof je niet goed weet wat er gebeurt of waarvan je denkt ‘waar is de liefde nu naartoe?’ Je krijgt het gevoel dat de liefde letterlijk uit de persoon is getrokken.

Bij het luisteren van het liedje wiegen we rustig mee van links naar rechts, net als een boot op rustig water. Tot het chaotisch stukje, daar is het even storm op zee en weten we even niet wat te doen.

Door naar het liedje te luisteren weet je ook onmiddellijk hoe Jasper Maekelberg zijn typische uitgangssituatie aanvoelt. Het is een weergave van zo’n avond zegt hij: “als de sfeer goed is, val ik gemakkelijk in en uit liefde.”

Ook de clip geeft diezelfde sensualiteit en rust weer. Als je naar de clip kijkt van het begin tot het einde, kom je gegarandeerd in trance. Met bewegende beelden die zich herhalen en de combinatie van grijs/bruintinten met zwart, kan je gerust door deze clip gehypnotiseerd geraken.
De clip is een werkstuk van Sam Scarpulla die geassisteerd werd door Visuals Internationals voor de visuele loop.

Wie Faces On TV (nog) niet kent, kan een kijkje nemen op hun facebookpagina of op de nieuwe mobiele applicatie Vero. Ben je daardoor geprikkeld en enthousiast van geworden, dan kan je ze aan het werk zien en horen in de AB in Brussel op 20 april, 27 april in De Kreun en ook op Werchter!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More