Home Singles EYEMÈR – Dear Child In Me

EYEMÈR – Dear Child In Me

by Nel Mertens

In dezelfde melancholische stijl als Soko, Daughter, Bon Iver en Waxahatchee laat indie singer-songwriter Arlo Devreese (hen/die) hun breekbare, pure stem horen in donkere lo-fi sounds.

En dat leverde de nodige en terechte erkenning op, want in 2014 haalde Eyemèr de finale van Humo’s Rock Rally. Met hun debuutplaat Temporaly Colourblind kreeg Devreese airplay op Radio 1 en zat het nummer Promise in het tv-programma Fans of Flanders. In de jaren die er op volgden, kon je Eyemèr als support van artiesten als Marble Sounds, Isbells, Chantal Acda en Mad About Mountains op het podium zien

De tweede ep Good Mourning To You was de eerste plaat waar Arlo voor het eerst open durfde zijn over hun non-binaire genderidentiteit en queer seksualiteit, waarna de ep Transition Town (2022) volgde, die over de fysieke en mentale transitie als non-binaire persoon gaat.

Dit jaar richt Eyemèr zich op het uitbrengen van singles. Als eerste van die reeks singles krijgen we Dear Child In Me te horen, als een open brief aan hun innerlijke kind.

Wat zou je tegen je jongere zelf zeggen als je hen een brief kon schrijven? Eyemèr stuurt een kaartje naar hun jongere zelf, eentje vol liefde aan zichzelf gericht. Want dat was nodig.
De single gaat namelijk over omgaan met pestkoppen en opgroeien als iemand die nergens echt bij hoort. Het hoofdthema is echter de worsteling met misgendering die Arlo Devreese als transgender persoon dagelijks ervaart.

“I don’t mind
if you don’t try.
I’ll always try anyway.
But I can’t lie,
in my mind
I change the words you say”

In mei 2023 wordt de single ook gespeeld in het Belgische tv-programma Iedereen Beroemd, tijdens een gesprek over Eyemèrs kindertijd. 

Dear Child In Me is digitaal verschenen.

Website Facebook Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More