Home Belgisch EOSINE – Plant Healing

EOSINE – Plant Healing

by Felix Sandon

Verfrissend en dromerig tegelijk. Dat is de beste manier om Plant Healing te beschrijven, de nieuwe single van Eosine. Het nummer vliegt uit de startblokken met razende gitaren, voor het de stem van Elena Lacroix loslaat, die van heel ver weg lijkt te komen en je toch elke keer in haar web weet te strikken, hoe vaak je ook luistert.

Noem het shoegaze, noem het dreampop, noem het vooral een welkome dagdroom op een van die eerste warme momenten van het jaar.

Eosine won vorig jaar Concours Circuit, de Franstalige tegenhanger van De Nieuwe Lichting of Humo’s Rock Rally, maar aan deze kant van de taalgrens zijn ze nog niet doorgebroken. Daar moeten we dringend verandering in brengen, want Plant Healing is zo’n zeldzaam verslavend nummer dat je meteen in een greep houdt en niet meer laat gaan. Zeker voor wie al door het shoegazevirus was besmet na de doortocht van genregenoten van eigen kweek als Newmoon en Slow Crush.

Deze single is trouwens de voorbode van Eosines tweede ep, getiteld Coralline, die in april uitkomt.

Het optreden van Eosine op Les Nuits Botanique is hopeloos uitverkocht, maar je kan de groep wel aan het werk zien in Trix te Antwerpen op 29 maart.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More