Home Belgisch EMY – Inconvenient (MayWay Records)

EMY – Inconvenient (MayWay Records)

by Nel Mertens

In 2018 was ze 18 en werd ze derde in Humo’s Rock Rally. Ondertussen omringt Emy Kaboré zich al meer dan een jaar met haar band, groeide ze enorm in het ‘artiest-zijn’ en laat EMY een sterke mix van neo-soul en r&b horen.

Warm, als een ebbenhouten omhelzing, laat Emy haar nieuwe single Inconvenient horen. Die voelt allesbehalve ongemakkelijk aan, hoewel de opbouw van de track vooral naar het einde toe complexer en meer gelaagd wordt. Laat ons zeggen dat het comfortabel, maar ‘not easy’ klinkt.

Een nummer dat ons meezuigt in een energie die internationale allure uitstraalt. De unieke stem van Emy Kaboré is zo geschikt en klaar om de grenzen te overschrijden.
De muzikanten rondom dit jonge talent tillen haar talent alleen maar op met ingenieuze composities, die ze rondom haar teksten spinnen. Glooiende gitaarlijnen buigen zich rond de natuurlijke ritmes die je laten meedeinen en je even later met de nodige pit door het ruigere stukje van de track begeleiden.

Emy geeft een ziel aan muziek. That’s a convenient thruth.

Facebook / Instagram / YouTube

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More