Home Singles ELI GOFFA – Summerhead (Eigen Beheer)

ELI GOFFA – Summerhead (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Elie De Prijcker speelt al van kinds af aan gitaar en groeide op met zijn vaders vinyl collectie uit de sixties en seventies. In 2014 nam Elie deel aan The Voice waarin hij imponeerde met zijn vertolking van Neil Young en het tot de halve finale schopte. Daarna begon hij eigen nummers te componeren en uit te brengen onder de naam Eli Goffa. Drie jaar geleden bracht De Prijcker zijn debuutplaat Written In The Stars uit die hij opnam met producer David Poltrock. Door dit album werd Eli Goffa in 2017 Artist In Residence bij Het Depot en het jaar daarna won hij de Exposure Music Awards zodat hij een showcase mocht geven in Londen.

(c) Eli Goffa

Voor de nieuwe single Summerhead werkte de Sint-Niklase singer-songwriter samen met Sander Stuer (die al imponeerde met zijn eigen project Gilman en instond voor de productie van het debuut van Jan Verstraeten). Sander nam naast de mix en de productie ook de drums en synth voor zijn rekening. Het nummer laat je bij herfstig weer wegdromen naar vervlogen zomerdagen. Het genereert een gevoel dat ergens tussen melancholische weemoed en vrolijkheid heen en weer walst.

Eli of Elie, had ons al lang ingepakt met zijn fragiele stem en gevoelige nummers maar met Sander Stuer vond hij een partner in crime die zijn songs nog meer inkleurt. Ook lokt Stuer De Prijcker uit zijn veilige haven van de pure singer-songwriter songs door elektronische soundscapes over de typische Eli Goffa-sound te zetten.

Het resultaat mag er best wezen, Summerhead is een sterke song geworden. Eli Goffa blijft trouw aan zijn pure songs maar dit nummer heeft toch meer pit dan zijn oudere werk en maakt dan ook meer indruk.

Op 14 november geeft Eli Goffa een livestreamconcert vanuit opnamestudio RecordOffice waarvoor je tickets kan reserveren via deze link. Bij het ticket krijg je de download van Summerhead er gratis bij.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More