Home Belgisch ECHOES OF ZOO – Andrenaline Run (W.E.R.F. Records)

ECHOES OF ZOO – Andrenaline Run (W.E.R.F. Records)

by Björn Comhaire

Begin 2019 maakten we voor het eerst kennis met de muzikale strapatsen van vier topmuzikanten die zich verenigden in Echoes of Zoo. Nathan Daems (Black Flower), Lieven Van Pée (De Beren Gieren), Bart Vervaeck (Compro Oro) en Falk Schrauwen (Sylvie Kreusch) maakten op hun debuut-ep First Provocations muziek die barst van de dierlijke energie. Jazz, rock en oriëntaalse invloeden samengebald in vier nummers die in het teken stonden van opstandige gorilla’s, fotogenieke orka’s, balsturige krekels en moorddadige duiven! Geen muziek voor doetjes al klonken de titels gelukkig bloederiger dan de nummers.

© Grégoire Verbeke

Ruim twee jaar na die ep, verschijnt op 5 maart 2021 het eerste “echte” album van de band. Om onze trommelvliezen alvast nieuwsgierig te maken naar meer dierlijk geweld, releaset Echoes of Zoo een eerste single Adrenaline Run. En jawel hoor, het is weer van dattum! Vanaf de eerste seconde horen we dat het goed zit. De vellen en snaren staan nog steeds strak gespannen en Daems laat het riet van zijn saxofoon nog maar eens alle kanten van de toonladder zien.

Trek je beste loopsneakers aan en probeer de heren bij te benen terwijl ze een vliegende start nemen richting open vlakte. Zoals op hun debuut zijn de Oosterse invloeden nooit veraf al gooit Vervaeck er met evenveel plezier een klein streepje americana en dikke streep rock-‘n-roll tegenaan. Uitblazen is er nauwelijks bij tot we vlak voor de eindmeet ons evenwicht dreigen te verliezen om net niet struikelend de veiligheid van ons nest bereiken. De repeatknop lonkt en voor we het weten zijn we vertrokken voor een nieuwe spurt. Heerlijk nummer, heerlijke band!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More