Home Singles ECHO COLLECTIVE – Inflection Point (7k!)

ECHO COLLECTIVE – Inflection Point (7k!)

by Bart Verlent

Het Brusselse postklassiek ensemble Echo Collective staat bekend om hun bewerkingen van het werk van Radiohead, Johann Johansson, Joep Beving en A Winged Victory For The Sullen. Na jaren werk van anderen te spelen heeft het ensemble nu eigen composities geschreven die op 30 oktober verschijnen op het debuutalbum The See Within, dat zal verschijnen op het 7k! Label.

(c) Echo Collective

Vorige maand kregen we al een eerste voorproefje met het sfeervolle The Witching Hour, nu krijgen we nog een indrukwekkend voorsmaakje met Inflection Point. Met dit stuk wil Echo Collective de overgang uitdrukken van het uitvoeren van een stuk naar het maken van een compositie. De beheersing van hun instrumenten en de diepe kennis van de klassieke muziek wordt onderschikt gemaakt aan de grote intentie om een nieuwe muzikale taal vorm te geven. Op basis van hun gedeelde ervaringen en muzikale synergie.

Met strijkers vol weemoedige klanken bouwt het collectief een heel intense compositie op vol schoonheid. Het is duidelijk dat Echo Collective wel inspiratie heeft geplukt uit het oeuvre van Johan Johansson en Arvo Pärt maar laat dat een bijzaak zijn. Want met Inflection Point weten ze ons enorm te ontroeren.

De band stelt de volledige plaat op 6 november voor in de Brusselse Ancienne Belgique.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More