Home Singles EARL ELLIOT – Freeway 2006/Pt.1

EARL ELLIOT – Freeway 2006/Pt.1

by Bart Verlent

Quinten De Pauw is een Antwerpse singer-songswriter die sinds 2020 eigen nummers uitbrengt onder de naam Earl Eliot. Sinds zijn 17de woont hij in Amsterdam vanwaar hij een serie korte demo’s uitbracht op YouTube. Vorig jaar bracht De Pauw slechts één single uit en vandaag pakt hij uit met de clip waarin de nummers Pt. 1 en Freeway 2006 verwerkt zijn.

© Earl Elliot

Thematisch vullen Pt. 1 en Freeway 2006 elkaar aan. Pt. 1 legt de focus vooral op de toekomst terwijl Freeway 2006 kijkt naar het verleden. Het is dan ook logisch dat er één videoclip is waar beide nummers in te horen zijn. Freeway 2006 gaat over de angsten die volwassen worden met zich kan meebrengen. De song kijkt door een geromantiseerde lens terug op het verleden.

Op de single Chroma hoorden we een fijne combinatie van lo-fi gitaarpop en electro, terwijl op Training For A Marathon en Stufato de lo-fi gitaarpop volledig is verdwenen. Bij Pt. 1 horen we vooral hiphop invloeden terwijl we bij Freeway 2006 terug een warme gitaarriff krijgen die de zweverige (nostalgische) electro geluiden mooi opvullen.

Earl Elliot wil duidelijk heel breed gaan met zijn muziek en gaat zo over elk genre heen. Dat maakt zijn songs enorm boeiend. Telkens weer weet hij te verrassen met een een sterke song die absoluut niet in één vakje te vatten is. Dat is met deze Freeway 2006 zeker het geval. Pt. 1 kunnen we meer zien als een intro voor de andere single omdat het nummer nooit echt open breekt.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More