Home Belgisch DRUMS ‘N GUNS – Must Kill A Radio

DRUMS ‘N GUNS – Must Kill A Radio

by Jeroen De Weder

Een close-up van smerige, bebloede handen voor een retro autostuur dat Jezusgewijs getoond worden aan de kijker… de videoclip van Must Kill A Radio opent straf en trekt meteen de aandacht.

Lieven Vanhove, regisseur van dienst, kent zijn pappenheimers en trekt de toeschouwer mee naar een bevreemdend tafereel in een retro garage die de Canvas-kijkers onder jullie misschien herkennen uit de reeks Gentbrugge. Of het nu bloed, dan wel rode verf of een andere substantie is, kunnen we niet afleiden uit het vervolg van de clip. Tenzij we onze fantasie helemaal de vrije loop laten gaan en geloven dat de protagonist in zijn vehikel na een verkeersongeluk rechtstreeks getransporteerd werd naar de garage. Een these die we ondersteunen omdat het slachtoffer totaal groggy uit de wagen stapt en volledige gedesoriënteerd rond zwalpt in het groezelig kader van Pierre Total. Maar het kan evengoed een mecanicien zijn die teveel rode benzine gesnoven heeft en de gevolgen daarvan ondergaat.

Acteur Thomas Demeulenaere zet een erg geloofwaardige prestatie neer en lijkt getypecast voor de rol. Het nummer dient niet enkel als soundtrack bij deze hoogwaardige videoclip maar speelt tegelijk een bepalend rol. De storing en hapering van de radio die het lied speelt, werkt het hoofdpersonage zodanig op de heupen dat hij het toestel vakkundig en met veel overgave in gruzelementen slaat.

Dit is een erg creatieve en weldoordachte videoclip die prachtig in beeld gebracht is. Scenario, regie, belichting, spel, montage, decor… top! Dat je ook nog een potent nummer van Drums ’n’ Guns te horen krijgt, maakt het helemaal af. Check dat af!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More