Home Belgisch DOUGLAS FIRS – How Can You Know (Gentle Recordings)

DOUGLAS FIRS – How Can You Know (Gentle Recordings)

by SANDRA REGENT

How Can You Know is de nieuwste single uit hun derde album Hinges of Luck. Een rustige, melancholische indiesong met een lichte country vibe. Gertjan Van Hellemont schreef het nummer tijdens zijn verblijf in Canada waar hij kampte met heimwee en verlangen naar zijn thuisland. Dat voel je ook in dit nummer dat nog in de lijn ligt van het eerdere Americana geluid van de band. Het is dan ook niet echt representatief voor de rest van het album. Daarop horen we duidelijk een iets andere sound met meer synths en dat is vooral te danken aan Senne Guns die de groep vervoegde op dit album.

How Can You beschrijft hoe de generatie van de ‘millennials’ worstelt met het maken van keuzes in deze tijden van oneindig veel (teveel?) keuzemogelijkheden. Het verlangen naar het vinden van een goeie balans en aanvaarden dat je nooit exact kan voorspellen wat er gaat komen. Zware kost horen we jullie al denken, maar de mannen van Douglas Firs weten het te brengen op een manier die niet prekerig of saai wordt en stellen je gerust dat alles wel in orde komt. De melodie en de gitaar in het nummer doen met momenten zelfs een beetje denken aan Sophia. De warme stem van de frontman overtuigt maar het is vooral de weemoedige samenzang in het refrein die indruk maakt: ‘slow down, it’s alright’! Deze nieuwe single is wat ons betreft meer dan ok!

Douglas Firs kan je hier live aan het werk zien:

Radio 1 sessie @ OLT Rivierenhof, Deurne op 21 juni
Cactus Festival, Brugge op 13 juli
Boomtown, Gent op 21 juli
Dranouter Festival op 5 augustus
Fonnefeesten, Lokeren op 6 augustus
Ancienne Belgique, Brussel op 18 december

WEBSITE DOUGLAS FIRS

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More