Home Belgisch DOODSESKADER – Plastic Skin / Warm Flesh (45 Records)

DOODSESKADER – Plastic Skin / Warm Flesh (45 Records)

by Nel Mertens

Ken jij Doodseskader al? Wij alvast wel en het gevoel dat ons overvalt als we tijdens een vergadering een pop-up op ons scherm zien verschijnen met de melding dat de nieuwe Doodseskader-single in onze mailbox zit. De spanning naar de pauze toe loopt op. Even overwegen we zelfs om een extra plaspauze te vragen om stiekem te gaan luisteren naar een nieuw sonisch sludge-/hiphop-/shoegazemonument, gedropt door dit overweldigende duo.

Tim De Gieter (Amenra, Much Luv Studio) en Sigfried Burroughs (Kapitan Korsakov, Paard.) leveren deze keer een nummer af dat niet alleen muziekliefhebbers maar ook gamers zal inpakken, want Plastic Skin / Warm Flesh wordt de soundtrack van Tides Of Tomorrow, de nieuwe videogame van het Franse Digixart, dat in 2025 verschijnt.

Daar waar we op hun nieuwste album Year Two heel wat rauwharde invloeden uit de hardcore metalscene hoorden, slaan ze met Plastic Skin / Warm Flesh een ietwat andere weg in, doch blijven ze hun uniek onmiskenbare, genre-en grenzeloze stempel drukken. Een zachtere sfeer die dichter bij shoegaze aanleunt, wordt verspreid onder een stuiterende ritmesectie. De vocals van Tim en Sigfried klinken ‘getemder’, maar verbergen de scheurtjes in het leven, in de zielen. Intens emotioneel.

De eerlijk introspectieve tekst laat de track balanceren tussen hoop en wanhoop, in de war gestuurd door Burroughs’ percussiewerk, dat met verschillende instrumenten aanzwelt tot elke zin als een klap in je gezicht klinkt.

Foto © Diana Lungu

“My mind and body could use a rest
Didn’t think you thought I would forget
She really feels mine
when she’s feeding off my wrist
Everything that you thought I would forget
The future that I see is wrapped in metal sheets
And I know We can’t move along
My mind and body could use a rest
Didn’t think you thought I would forget
That I looked at you and barely saw a friend
Everything that you thought I would forget
The future that I see Is wrapped in metal sheets
And I know We can’t move along
We can’t move along.”

“Ik wilde het gevoel samenvatten van hoe het is om je alleen te voelen, terwijl je stil bent en hoopt op iets beters”, zegt De Gieter.

Hoop op iets beters hebben we niet nodig, want dit is alweer een steengoed nummer. Bij elke release denken we dat we hen op hun sterkst hoorden en telkens weer, onverwachts, komen ze met ander en nog straffere releases. Terwijl we deze track alvast op repeat zetten, hopen we nu al op die volgende ‘pop-up’-melding…

Plastic Skin / Warm Flesh is digitaal verschenen bij Doodseskaders eigen label 45 Records.

Facebook Instagram / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More