Home Singles DOODSESKADER – Pastel Prison

DOODSESKADER – Pastel Prison

by Nel Mertens

Tim De Gieter (Amenra, Much Luv Studio) en Sigfried Burroughs (Kapitan Korsakov, Paard) laten het even nóg net iets anders klinken. Zijdezacht – in vergelijking met wat we voorheen van hen te horen kregen met hun band Doodseskader – lanceerden ze hun nieuwe single Pastel Prison, in aanloop van hun tweede album dat binnenkort verschijnt.

Ze verbazen opnieuw, want deze nieuwe single is – zelfs voor dit duo – geen doorsnee Doodseskader-nummer, waarin metal, sludge, grunge, rap, r&b, techno en hardcorepunk weerklinkt.

“Pastel Prison is heel anders dan alles wat we eerder hebben uitgebracht. Het gaat veel over gevoelens van isolatie en eenzaamheid, maar ook over gevoelens van verlangen en verlangen naar menselijk gezelschap die volgens ons een universeel onderdeel zijn van de menselijke ervaring. Het portretteert een strijd die we allemaal in onszelf hebben om ons gewild te voelen; een strijd die naar ons gevoel niet vaak zo openlijk wordt geportretteerd in ’traditionele’ heavy muziek. We wilden een nummer schrijven dat zowel de zachte, sensuele kant van dit verlangen omvat als de wanhoop en woede die kunnen ontstaan als de roep om die verbinding onbeantwoord blijft”, legt het tweetal uit.

In pasteltinten drukken ze des te meer hun creatieve stempel op de muziekscene. Een ballade? Oh nee. Een traag nummer, dat zacht start, maar de Doodseskader-elementen blijven aanwezig, met haakse drumritmes, grimmige snaaraanslagen. “I saw you…” En de hel die regelmatig, doch steeds onverwachts openbarst. Met onmenselijke screams, wanhopig gehuil en de blaffende woorden “Cause I’m alone, alone, alone, alone, alone…!”

Een uitzonderlijke opbouw in een geluid dat zweeft tussen verlangen, wanhoop en woede. Een sonisch kunstwerk, wellicht te extravagant om het (in) te kaderen, hoewel het hier alvast op de bovenste plank in de etalage wordt gezet.

Pastel Prison is digitaal verschenen en vind je vanaf 8 maart op het nieuwe Doodseskader-album Year Two. Een album waarvan we vermoeden dat het duo nog meer genres en grenzen zal doorbreken dan ooit.

Wil je Doodseskader live aan het werk zien? Dat kan op 02/03 in De Warande in Turnhout, op 09/04 in VierNulVier in Gent en op 31/05 in de AB in Brussel als support voor Amenra.

Facebook InstagramBandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More