Home Singles DOODSESKADER – Meat Suit (Isolation Rec.)

DOODSESKADER – Meat Suit (Isolation Rec.)

by Nel Mertens

Ze hadden slechts één single nodig. Ja eentje. Lepers was voldoende om ons meteen in de diepduistere sludge metalsound van Doodseskader mee te sleuren, alsof het een macaber genoegen was.

© Stefaan Temmerman

Maar we waren niet de enigen die het nieuwe project van Sigfried Burroughs (a.k.a. drummer Bert Minnaert van o.a. The K., Onmens, PAARD., Kapitan Korsakov) en Tim De Gieter (muzikant/producer bij o.a. Amenra, Fär, Every Stranger Looks Like You) opmerkten. Even straf als hun sound en even terecht als hun hardheid, werd het duo opgepikt door het Duitse label Isolation Rec., dat hun aankomende debuutplaat zowel in Europa (via Evil Greed) als in Amerika (via Deathwish Inc.) zal verdelen. “Onze band die uit vriendschap begon, lijkt wel thuisgekomen in een goede familie”, voegt het duo daar aan toe. Van een ijzersterke start gesproken!

“Terwijl de wereld zich uit de greep van het virus probeert te murwen, plannen wij die van het Doodseskader met ijzeren vuist te verstevigen”, laat Sigfried Burroughs weten. En dat doet Doodseskader met zijn tweede single Meat Suit. Een gitzwarte tekst die hard binnenkomt. Een brullend gebroken ziel vond zijn woorden tussen de straffende drumslagen en barbaarse gitaarsneren. Meedogenloos rauw. Kwetsend hard. Een nummer dat chaos veroorzaakt in ons lijf en hoofd, maar toch in al zijn ‘madness’ sonisch uitgebalanceerd klinkt tot in de puntjes.

(c) Stefaan Temmerman

“De duivel schreeuwt nooit. Hij fluistert zachtjes in je oor. Hij zegt: Eerst komt de pijn en nu is de duivel hier…”

Twee heren en slechts vier instrumenten. Een gitaar, een drumstel en een koppel stemmen (die ze nogal variabel kunnen inzetten, zo blijkt!) zetten een crossoversound neer die een overweldigende indruk nalaat. Wanneer ‘spoken words’ geherdefinieerd kunnen worden tot diepzware metal-hiphop, maar er zich evengoed een zacht gelaagde zanglijn aftekent tegen de grimmige kwaadheid van de instrumenten en daar ook een sneer brute grunge in zit, is het duidelijk dat de som van de vier elementen op meer dan 45 uit komt.

De track komt samen met een knappe videoclip door Jean-Jacques DuCraque, waarin de laatste woorden “I’ll feed on the pain” sterk nazinderen.

Meat Suit is de finale aankondiging van het album MMXX : Year Zero, dat op 11/12 het – toch wel in enige duisternis gehulde – levenslicht zal zien bij het label Isolation Rec. (via Evil Greed voor Europa en Deathwish Inc. voor USA, dus!).

Facebook / Spotify / Bandcamp / ITunes / YouTube

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More