Home Singles DOODSESKADER – It’s Not An Addiction If You Don’t Feel Like Quitting (Isolation Records)

DOODSESKADER – It’s Not An Addiction If You Don’t Feel Like Quitting (Isolation Records)

by Nel Mertens

“Keep it clean from the middle to the top. Keep it clean just a little spot.”
Tim De Gieter en Sigfried Burroughs, samen bekend als Doodseskader, houden het welgeteld 56 seconden vrij ‘clean’ in hun tweede single die ze laten horen uit hun aankomende album Year One.

(c) Emiel Viellefont

Een vrij zachte start, neemt It’s Not An Addiction If You Don’t Feel Like Quitting. Donkertrillende bas. Vertellende woorden. Het aantikkende ritme. Alles wijst er op dat er een verwoestende uitbarsting zal volgen van het duo.
Die prachtig diepe uitbarsting uit zich in scheurende riffs, brullende kreten recht uit hun middel, ongehoord drumwerk en emotionele zanglijnen.

I’m losing my grip while you keep heading up
I’m losing my grip while you keep giving up
I pick up the pieces, do you mind
If you don’t chew me, will you bite?
I like to live because i’ll die

It’s Not An Addiction If You Don’t Feel Like Quitting schreef bijna zichzelfzelf. Sinds het eerste nummer dat we ooit maakten, hebben we besloten om de nummers hun definitieve naam te geven op het moment dat we ze begonnen te schrijven, zodat de combinatie van de muziek en de naam de identiteit en het onderwerp van de songtekst bepaalt. De titel is een antwoord dat Tim gaf op de dag dat we de demo opnamen. Het was iets waar we, nadat het eruit was geklapt, veel tijd aan besteedden om over na te denken, want ondanks dat het zo spontaan was, raakte de zin zeker een snaar. Verslaving kent vele vormen en gezichten en wij beiden (en in een bredere context iedereen) hebben er mee te maken gehad en geworsteld. Te veel van het goede kan een slechte zaak worden, en soms lijkt een slechte zaak gewoon te mooi om te stoppen of een gewoonte af te leren. De track weerspiegelt alle stadia ervan; het begint rustig en uitnodigend, heeft etherische hoogtepunten in het refrein en eindigt heftig”, legt Burroughs uit, “ ‘Come and turn me down because I live for something better.’ Until all is 45.”

Let me compete, fight my own fight
So these scars can protect me from you

Now who blames who?
I blame you.

Deze keer werd de clip volledig met de hand getekend en geanimeerd door beeldend kunstenaar Sam Timmerman. Hij goot de sombere tonen van het lied in een speelse en vrolijke bloementuin, die de totale overgave en vreugde van een verslaving verbeeldt. De dorst van de weelderige bloemen wordt constant gelest door de regen, terwijl de hekken dan weer symbool staan voor vastzitten. Boven dit schouwspel staat de maan, als toeschouwer van het spektakel, genietend van zijn vrijheid. Onderaan gaat het slaafs en routinematig handelen door.

It’s Not An Addiction If You Don’t Feel Like Quitting zal je terugvinden op het album Year One, dat het levenslicht ziet op 18 november via Isolation Records (EU distributie via Evil Greed – USA via Deathwish Inc.) en kan je reeds voorbestellen.

Live vind je Doodseskader binnenkort op verschillende podia. Bestel je tickets via deze link.

18.11.2022 – 4 AD – Diksmuide (BE) TRY OUT
02.12.2022 – AB Club – Brussel (BE) + Waltur – SOLD OUT
08.12.2022 – Vera – Groningen (NL)
22.12.2022 – TRIX – Antwerpen (BE) + Fantom
01.03.2022 – Tivoli Vredenburg – Utrecht (NL) + Brutus & Psychonaut
02.03.2023 – Doornroosje – Nijmegen (NL) + Brutus & Psychonaut

Facebook Instagram Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More