Home Singles DOCTORD – Swara

DOCTORD – Swara

by Ann Cnockaert

DoctorD is een Belgische producer die je kan kennen van het album Missa Electronica (herinterpretaties van Vlaamse liturgische kerkliederen in EDM-stijl) of van zijn laatste album Can’t Live in a Living Room (Reconstructed) met radicale herwerkingen van het baanbrekende nummer van Red Zebra, voor de 40e verjaardag ervan.

Voor de single Swara ging DoctorD voor een drum-‘n-bass track doordrenkt met vrouwelijk Hindi gezang en sitar geluiden. Het woord ‘Swara’ is een Hindoe vrouwelijke voornaam, en betekent: tonen, muzieknoten, melodie en zelfglans. De track is een eerbetoon aan zijn vele collega’s uit India (DoctorD heeft overdag een baan in de IT). Hun nauwkeurigheid, toewijding, positieve geest en algemene vriendelijkheid is een inspiratie voor hem.

Met Swara levert DoctorD een eigenzinnig en verrassend nummer af dat uitermate geschikt is voor de clubs. Wedden dat je niet blijft stilzitten?

WEBSITE / BANDCAMP / FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More