Home Belgisch DISHWASHER_ – Home Cinema

DISHWASHER_ – Home Cinema

by Felix Sandon

Als je je single Home Cinema doopt, dan vraag je erom vergeleken te worden met filmmuziek. De intro van dit nummer bouwt de spanning dan ook langzaam op en laat ons voorzichtig door de velden sluipen. Dan worden we plots meegesleept op tocht in de verzengende hitte van de woestijn, om vervolgens bij een achtervolging in een door neon verlichte grootstad te belanden. Voor je het weet eindigen we op een surrealistisch dansfeest, waarna je je afvraagt of dit niet allemaal een droom was. Bassiste Louise van den Heuvel, drummer Arno Grootaers en saxofonist Werend Van Den Bossche, samen Dishwasher_ (mét underscore) grijpen je bij je nekvel en laten je niet los voor de laatste noot is weggestorven.

Onlangs nog vertelde dit trio ons magazine dat ze jazz maken voor mensen die niet in jazz geloven. Home Cinema is dan ook gedrenkt in elektronische muziek, maar toch hoor je er duidelijk de vrije geest van jazz in. Dit soort spannende muziek willen we wel vaker voorgeschoteld krijgen. En filmmakers aller lande, jullie weten bij wie aan te kloppen voor de ideale soundtrack.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More