Home Singles DIRK. – Toulouse (Mayway Records)

DIRK. – Toulouse (Mayway Records)

by Fabris Lemant

Ze hebben er zo stilaan een patent op genomen, de heren van DIRK. (tegenwoordig met hoofdletters), om een noiserocksound met een hoge aaibaarheidsfactor te produceren. Met de release van hun derde single Toulouse doen ze ons nog meer uitkijken naar hun nieuwe plaat Cracks In Common Sense die op 20 november in de rekken ligt.

Toulouse klinkt vintage DIRK. maar dan op anabole steroïden. Het tempo is net iets strakker en sneller dan we van hen gewoon zijn en voelt zo meer punk aan. De song gaat over bang zijn om alles te verliezen (“to lose”) wat men heeft in onze materialistische wereld. Of hoe het in 2020 punk kan zijn om je kwetsbaar op te stellen en jezelf in vraag te stellen. Op het repetitieve na (“to lose it all, to lose it all”) schreeuwt Denturck zich de longen uit het lijf. 

Dit klinkt niet vernieuwend en zeer nineties maar is niet meer of minder dan een steengoede rocksong. Strak tempo, scheurende gitaren, beukende drums en een meezingmomentje. Na Hit en Artline triggert DIRK. ons met deze derde single en levert opnieuw voer voor de Afrekening-lijstjes.

Benieuwd hoe een coronaproof moshpit eruit ziet? Wij hebben alvast onze salontafel aan de kant geschoven en thuis eens geprobeerd (tot onvrede van de poetsvrouw). Ga de band live bekijken want dan zijn ze toch op hun best.

13/11 – Geruis, Dendermonde (try out)
24/11 – Handelsbeurs, Gent
27/11 – Het Depot, Leuven
28/11 – Trix, Antwerpen
03/12 – Gebouw-T, Bergen-op-Zoom (NL)
05/12 – AB, Brussel
06/12 – Cactus, Brugge

Cracks In Common Sense komt uit op 20 november op het fijne Kortrijkse Mayway Records.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More