Home Singles DEVINCE – Névoa (Eigen Beheer)

DEVINCE – Névoa (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Devince is het muzikale alter ego van de Edegemse producer en muzikant Vincent Van Doren. In het verleden maakte hij een soort van chill out lounge muziek maar sinds vorig jaar nam zijn muziekstijl een andere wending. In 2020 bracht hij, na een lange tijd, terug een nieuwe single uit: het verbluffende mooie Horizonte. Op deze compositie speelt Van Doren enkel piano en gaat hij meer de richting van neoklassieke muziek uit. Denk aan Nils Frahm, Ludovic Einaudi en Yann Tiersen.

© Devince

Névoa gaat door op hetzelfde elan. Dit pianostuk klinkt wat sentimenteel maar straalt evengoed hoop uit, hoop op beter dagen. Hij nam het nummer voor de eerste keer op als een improvisatie in zijn studentenflat in Leuven. Na een tijdje puzzelde hij er nog andere stukjes bij zodat het een mooi, knap geheel werd.

Wij zijn onder de indruk wat Van Doren met Devince neerzet. Hopelijk vindt hij de tijd om nog meer van deze sprookjesachtige stukken te componeren.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More