Home Belgisch DEAD HIGH WIRE – Hide (Eigen Beheer)

DEAD HIGH WIRE – Hide (Eigen Beheer)

by Pieter Walcarius

Dead High Wire, dat zijn Sacha Jennis (bas, vocals), Ruben Peeters (gitaar) en Davy Vanden Broecke (drums,) bracht in 2018 Pray For Us uit, een uitstekend album dat overal goed werd onthaald.

Dit postpunktrio wou er een vervolg aan breien en vonden hun creatieve vibe tijdens het opnemen van een nieuw album, ware het echter niet dat zij zoals iedereen noodgedwongen in lockdown moesten. Ze bleven echter niet bij de pakken zitten en besloten hun album verder op te nemen. Niet in de opnamestudio maar bij iedereen afzonderlijk thuis, omgeven door exotische kamerplanten, muf tapijtbehang en agressieve knuffels.

© Björn Comhaire

Dat resulteerde in een eerste DIY-versie van Hide. De track neemt je meteen op sleeptouw. De gitaar-riddle in combinatie met de mysterieuze vocals en vlammende drums maken dat deze song lekker lang en aangenaam door dendert. We luisteren hier naar een band die weet van aanpakken en onze nieuwsgierigheid naar het nieuwe album alleen maar aanwakkert. Deze lockdown-take belooft alvast veel goeds.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More