Home Singles DE STAAT – One Day

DE STAAT – One Day

by Bart Verlent

Eind 2021 gaf De Staat het startsein voor een nieuwe periode. De komende tijd brengt de band nummers uit in bundels van de drie primaire kleuren waarbij elke kleur een sfeer vertegenwoordigt. Rood staat voor duister, geel voor lichtvoetig en blauw voor melancholie. Dat betekent nog geen nieuw album voor De Staat, maar wel een open traject dat doorloopt tot de band voelt dat er een hoofdstuk klaar is.

© De Staat

One Day gaat over het verwerken van verlies. Het nummer kleurt blauw en is dus echt wel erg melancholisch. Zanger Torre Florim stond in voor de regie van de clip die gaat over het gevoel door iets achtervolgd te worden, constant op de vlucht. Wat gebeurt er als je stopt?

Het is een, naar De Staat normen, heel ingetogen nummer waarop Florim laat horen dat hij echt wel een straffe zanger is. Enkel in het refrein herken je de typische De Staat-sound maar in de strofes blijft alles braaf en netjes binnen de lijntjes. Toch is het echt wel een sterke single waarin we de Nederlandse band eens volledig van een andere kant horen.

Je kan op vrijdag 13 mei naar De Staat gaan kijken in De Roma in Antwerpen

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More