Home Singles DE DUIVEN – Bom (Eigen Beheer)

DE DUIVEN – Bom (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

In 2015 debuteerde De Duiven met het album Onoud In Nieuwe Tijden, daarna werd het heel stil rond de band van Dries Helsen en Pieter-Jan De Wyngaert. Het duo nam hun tijd voor de opvolger. Die opvolger, Het Goeie Spul verschijnt binnenkort en werd ingeblikt met Tom Pintens (Het Zesde Metaal, Roosbeef…) en Johannes Genard (School Is Cool) als co-producers. Roos Rebergen (Roosbeef), Saïd Moumazoughe (SLM, Eazy Lo) en Sien Wynants (Radio 1, Ketnet) deden mee als gastzangers.

© De Duiven

Bom is het eerste bommetje dat we te horen krijgen uit het tweede album. In deze song proberen De Duiven een medemens die in zak en as zit aan te sporen om letterlijk en figuurlijk terug uit zijn kot te komen. De tekst klinkt dan ook zeer actueel.

Voor deze single werkte het duo samen met rapper Eazy-Lo, Sien Wynants neemt de backings voor haar rekening en Benjamin Boutreur (El Tatoo Del Tigre, Flat Earth Society) zorgt voor een frisse sopraan-sax solo.

Het nummer begint vrij rustig met sombere beats en strijkers maar na een half minuutje ontploft de Bom en krijgen we een stevige, dansbare schijf waarvoor je zeker uit je kot komt. Bom is een donkere electro track die je wakker schudt uit de corona-miserie en je motiveert om terug in het leven te springen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More