Home Singles DAAN – Western (INTEGRAL / [PIAS])

DAAN – Western (INTEGRAL / [PIAS])

by Ann Cnockaert

Daan Stuyven is terug en laat binnenkort zijn nieuwe langspeler The Ride op ons los. Het album zal openen met deze gebalde instrumental Western.

Daan grijpt terug naar zijn vintage sound met opzwepende analoge synths en beats versus klassieke composities. Drive met drama, dansbare melancholie, filmische fictie.
Vanaf de eerste, constant versnellende noten word je meegezogen in het alsmaar opzwepender duel tussen gastrol Bjorn Erikssons banjo versus de gitaren van Elko Blijweert, Geoffrey Burton en Daan zelf. Vanuit de achtergrond komen Jeroen Swinnens kerkorgels (opgenomen in een 1000 jaar oude kerk in Noorwegen) neergedaald, omringd door een bende stoorgeluiden uit het hoofd van Oliver Symons (Warhola, Bazart). Om dan allen samen ten onder te gaan in een losgebarsten “shootout”.

Sheriff (of beter schurk) Daan spaart z’n stem voor het album dat volgt, maar zet meteen de muzikale toon scherp en Panavision breed. 

Het tegelijk filmische en razende karakter van de track is geen toeval. Daan schreef dit thema oorspronkelijk in een tiental variaties voor Lieven Van Baelens debuutfilm Rookie, een drama dat zich afspeelt op en naast het circuit vol bronstige racemotoren en de cowboys die ze berijden. Uit de rushes van deze film is ook de scheurende videoclip gemaakt.

The Ride verschijnt op 11 november.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More