Home Belgisch CUTS & BRUISES – The Devil (Eigen Beheer)

CUTS & BRUISES – The Devil (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Het Aarschotse noiserock gezelschap Cuts & Bruises bestaat sinds 2019. Ze noemen zichzelf nog jong en onbezonnen. Begin dit jaar lanceerden ze hun debuut-single Ghosting waar we het etiket “stevige kopstoot” op kleefden. Het oudere publiek vergelijkt de band met Cabaret Voltaire, Sham 69 en Praga Khan maar zelf zeggen ze inspiratie te halen uit onder andere: The Guru Guru, Raketkanon, Kapitan Korsakov, Brutus, Sonic Youth, Queens Of The Stone Age en The Smashing Pumpkins.

(c) Cuts & Bruises

Hun eerste single ging over genegeerd worden op de sociale media en deze tweede gaat over iemand de duvel aandoen, of zoals ze in het “Osschots” zeggen: elkaar ne kloot aftrekken. Net als Ghosting is The Devil weer een redelijk lang nummer maar het is een veel rustigere song. Bij Ghosting kregen we intense noise-punkrock, deze song barst pas open in het refrein. In de strofes blijft het verder heel kalm en horen we af en toe een gitaarsolo die het nummer een bluesy gevoel geeft.

Helaas, doordat het nummer bijna 5 minuten duurt en er in die tijd veel herhalingen te horen zijn, is na een paar minuten de magie weg en wordt het allemaal wat saai. De sound van Cuts & Bruises is, zoals op de debuut-single, redelijk indrukwekkend en het nummer op zich is ook niet mis, maar voor ons had het verhaal ook in 3 minuten verteld kunnen worden.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More