Home Singles CUCAMARAS – Porcelain (EXAG Records)

CUCAMARAS – Porcelain (EXAG Records)

by Hans Verhoeven

“Welcome to Sherwood, m’lady” waren de woorden waarmee Robin Hood (de altijd suave Errol Flynn) Maid Marian (Olivia de Havilland) verwelkomde in zijn groene woud buiten Nottingham. Dat was uit de film, 1938 en dit is nu en het is er niet beter op geworden.

© Cucamaras

Want Cucamaras komen ook uit Nottingham, ze schieten ook pijlen af met bogen (andersom ware moeilijker geweest) maar veel groen lover bedekt hen niet. Hun vensters naar het noorden gericht. Naar wat ooit was; hun industrie, hun voetbalclub en naar het begin van de jaren tachtig, toen hun voetbalclub bekers won en die nostalgie zit ook in hen, Cucamaras, een naam die geen ladingen dekt. Verwacht geen sombreros op hoofden van door wolkendekken gebleekte jongens.

Wat dan wel? Wel, hun tweede ep komt volgend jaar uit en dit is de single, Porcelain heet die, en die klinkt als iets van Wire, gitaren hoekiger dan een hoek eraf. Het dreint op en neer, het is goed erop te springen. Om uitzinnig te wezen zonder ouderlijke toestemming. Welkom in de wereld van Cucamaras, jongens en meisjes.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More