Home Belgisch COZIN – The Bubble Is About To Burst (Eigen Beheer)

COZIN – The Bubble Is About To Burst (Eigen Beheer)

by Luminous Dash

Dat de drie stemmen van Dorien Staljanssens (vocals, piano, gitaar en fluit), Muriel Boulanger (contrabas) en Anne Van Steenwinckel (viool) mooi samensmelten, wisten we al. Dat het trio instrumentaal en muzikaal gezien sterk is, blijft eveneens geen verrassing.

Een elektronische versie van hun nummer The Bubble Is About To Burst komt echter wel uit een onverwachte hoek. Cozin werkte daarvoor samen met het duo Nicolas Delépine en Stef Lenaerts, samen Gimchi genoemd. Aan de ene kant geeft het een opzwepende toets, wat het nummer plots dansbaar maakt. Aan de andere kant neemt het de schoonheid van de instrumenten (afgezien van de zanglijn) weg. En laat dat nu net een troef zijn van het trio. Het vioolspel bijvoorbeeld missen we te veel. Het refrein daarentegen blijft wel nog beter hangen.

Kortom: We zijn pro voor het proberen van nieuwe dingen en durven afwijken van het vertrouwde. De remix zit echt goed in elkaar en geeft het nummer een nieuwe dimensie, maar in dit geval draagt het origineel toch onze voorkeur uit.

EMILIE AUSSEMS

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More