Home Singles COZIN – Smelt (Eigen Beheer)

COZIN – Smelt (Eigen Beheer)

by Nel Mertens

Met de nodige airplay op Radio 1 en Radio 2, hun passages op verschillende festivals en andere podia, bouwde het Gentse trio Cozin ondertussen een mooi muzikaal cv op. Sinds hun vorige single laten ze in het Nederlands van zich horen en ligt hun frisse synthpopsound nog meer in de lijn van wat Laïs en Eefje De Visser laat horen. En daar sluit hun nieuwe single Smelt naadloos op aan.

“Je intrigeert me. Zoet en onbereikbaar. Je ruïneert me. M’n wereld op z’n kop.” De melancholische bijklank is nooit ver weg in de meerstemmigheid van deze drie dames. Ook het elektronische luik wordt opnieuw benadrukt, net zoals in de vorige single, daar waar Dorien Staljanssens, Anne Van Steenwinkel en Muriel Boulanger voordien een meer akoestisch geluid neerzetten. Maar dat doen ze ondertussen niet alleen, want ze laten zich sinds kort ook bijstaan door Jonas Detavernier en Nicolas Delépine. En dat klinkt verleidelijk fris, modern en zacht.

De sinaasappels in de hoofdrol van de videoclip vragen om gevoeld, gehoord en gebeten te worden! Een verhaal over verboden vruchten, over smelten voor de liefde. Over verlangen. In een verslavende sound omgezet.

Smelt is één van de tracks van de aankomende ep, die in februari 2022 zal verschijnen. Op 18/2/2022 stellen ze deze live voor in de Gentse Minardschouwburg, maar ook op 17/11 kan je hen al aan het werk zien in café De Loge in Gent.

Facebook / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More