Home Singles COSTANZA – To Dance Again With You (Vandelay Records)

COSTANZA – To Dance Again With You (Vandelay Records)

by Bart Verlent

In de zomer van 2016 vond Jeroen Bergen een gratis Bontempi-orgel op een rommelmarkt. Hij besloot om er nummers mee te gaan schrijven in combinatie met gitaar en laptop. Hij brengt zijn muziek uit onder de naam Costanza en gaat muzikaal de richting uit van dansbare postpunk. Inspiratie vond Bergen bij de punkbands uit zijn jeugd en zijn eigen eclectische dj-sets waarin hij verschillende stijlen mixt.

© Costanza

Na enkele jaren aan nummers te werken, begon hij eind 2019 op te treden met een backing track op zijn iPhone, een elektrische gitaar en een microfoon. Toen kwam corona en gebruikte Jeroen de vrijgekomen tijd tijdens de lockdown om de kunst van het mixen beter onder de knie te krijgen en zijn eigen geluid op punt te zetten.

Het resultaat kunnen we in het najaar beluisteren op de debuutep van Costanza. Bergen plant om die rond dezelfde periode live te brengen met een echte band. In afwachting van de ep krijgen we al een eerste teaser, met de single To Dance Again With You. Het nummer is tekstueel geïnspireerd door de pandemie en gaat over het verbod op feesten.

Volgens Bergen bevindt deze song zich muzikaal ergens in het midden tussen Giorgio Moroder en Dinosaur Jr. De retrogeluidjes van Moroder horen we zeker terug, maar verder lijkt het nummer vooral weggelopen uit de jaren 80. Costanza laat de tijd herleven van new romantic bands zoals A Flock Of Seagulls, Blancmange, Fiction Factory… Laten we het complexloze popwave noemen die zeker de dansvloer zal laten vollopen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More