Home Belgisch CONTROVERSIAL – Violence

CONTROVERSIAL – Violence

by Nel Mertens

Controversieel. Van bij zijn start wellicht al. In 2001 begon Bart Coninckx in zijn thuisstudio met zijn soloproject. Toen nog onder de naam Pitch Black. Na enkele stillere jaren, loodste hij wat nieuwe technologische snufjes in de studio binnen, wat hem tot een meer professionele sound bracht.

Dit overtuigde hem nog meer om een geluid te creëren dat alle grenzen tracht te doorbreken en iedere doos van waaruit gedacht wordt aan stukken scheurt. Even geleden bracht hij zijn debuutalbum Second Genesis in eigen beheer uit. Slimme industrial. Omdat het geen zuivere industrial is, maar controversieel tegen alle andere genres aanschopt en er de scherven – netjes opnieuw herschikt in brutale chaos – van meedraagt.

Bart liet weten dat die sound nu ook door Cleopatra Records werd opgepikt, het label dat zijn debuutalbum zal (her)uitgeven. Om dat te vieren, gaf hij ons zijn nieuwste videoclip bij Violence: een geluidsrollercoaster die zeer knap is opgebouwd, met rauwe gitaren, opwindende ritmes en intelligent samplegebruik. Controversial weet op zijn eentje een heuse geluidsmuur neer te poten!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More