Home Singles COMPACT DISK DUMMIES – FOMO

COMPACT DISK DUMMIES – FOMO

by Ann Cnockaert

Compact Disk Dummies, het Belgische muzikale duo bestaande uit de gebroeders Coorevits, verrast fans met hun nieuwste single FOMO wat staat voor Fear of Missing Out. Deze zomerse track is het resultaat van een creatieve sessie in Den Haag, waar ze samenwerkten met componist/producer Wieger Hoogendorp en inspiratie putten uit verlangen, afgunst en de angst om iets te missen.

De single belicht het innerlijke conflict van FOMO, waarbij het verlangen om uit te gaan en de angst om iets leuks te missen strijden met het comfort van thuis blijven. Lennert Coorevits, één van de broers, onthult zijn eigen strijd met FOMO en hoe dit gevoel soms leidt tot een avondlang scrollen op de bank.

Wat in deze single opvalt, is het gebruik van een 12/8e maatsoort, wat een klassieke seventiesrocker-vibe aan het nummer geeft, vergelijkbaar met Blockbuster van Sweet. De pulserende ritmes, vuile synths, gitaarwerk en catchy refrein met ‘ooh ooh ooh’-zang brengen een nieuw geluid voor Compact Disk Dummies, dat anders is dan hun eerdere song There’s No Sex Without You.

FOMO weerspiegelt de kenmerkende Compact Disk Dummies-sound met een vleugje disco, dankzij hun samenwerking met Wieger Hoogendorp. Het nummer werd samen met Jasper Maekelberg verder verfijnd en gemixt door Michael Declerck. De aanhoudende bassynthlijn en de herkenbare stem van Lennert Coorevits geven het nummer een stevige groove met een vleugje rock-‘n-roll, waardoor het een mogelijke radiohit lijkt te worden.

Het concert op 25 november in de Ancienne Belgique is volledig uitverkocht. Maar geen zorgen, als je Compact Disk Dummies live wilt zien, heb je nog twee kansen op vrijdag 19 en zaterdag 20 april 2024, want dan staan ze op het podium in De Roma.

Facebook – Instagram 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More