Home Belgisch COFFIN FEEDER – Stereo Homicide (Eigen Beheer)

COFFIN FEEDER – Stereo Homicide (Eigen Beheer)

by Kurt Van Camp

We starten deze review met een nieuwtje: de band Coffin Feeder is NIET genoemd naar het gelijknamige nummer van de Amerikaanse deathmetal legende Cannibal Corpse. Zanger Sven noemde het wel een gelukkig toeval waar ze later zijn achter gekomen.

Coffin Feeder bestaat uit een aantal oudgedienden uit de vaderlandse metalscène die buiten hun gerespecteerde bands ‘eens iets nieuws’ wilden starten. Daarvan is Stereo Homicide het eerste beluisterbare en ook zichtbare resultaat.

Hoewel de clip een weekje eerder in roulatie kwam dan voorzien, blijkt dat de heren niet over één nacht ijs zijn gegaan. Ze vermengen hun liefde voor death en metalcore tot een pakkend geheel, overgoten met een horrorsausje. De professionele aanpak, zowel visueel als muzikaal, zorgt ervoor dat Coffin Feeder de verwachtingen meteen inlost. De gastbijdrage van David Simonich (Signs Of The Swarm) is daarbij een leuk extraatje om internationaal beweging te creëren.

Alvast een veelbelovende voorbode voor de toekomstige gelijknamige ep die later dit jaar nog zal verschijnen. We zijn benieuwd of de band dit niveau kan aanhouden.

https://www.coffinfeederband.com/

https://www.facebook.com/coffinfeeder666

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More