Home Singles CIGARETTES AFTER SEX – Dark Vacay (Partisan/PIAS)

CIGARETTES AFTER SEX – Dark Vacay (Partisan/PIAS)

by Bart Verlent

Cigarettes After Sex heeft veel fans die houden van hun dromerige slowburnpop, maar langs de andere kant zijn er andere mensen die vinden dat deze band al jaren hetzelfde doet en zichzelf niet vernieuwt. Wie verwacht dat Greg Gonzalez, Jacob Tomsky en Randall Miller met iets anders af komen voor het derde album X (dat 12 juli in de winkel zal liggen) die zullen we moeten teleurstellen. De eerste single Tejano Blue ging gewoon verder in dezelfde richting van vroeger en dat kunnen we ook zeggen van de opvolger.

© Cigarettes After Sex

Dark Vacay zou gaan over ‘hedonischtische herinneringen aan een Europese tournee in combinatie met meer recente ervaringen die zich ontrafelen in een hechte relatie met Greg’s ex-vriendin’. Het blijft dus wat mysterieus over wat deze song nu gaat. Maar het nummer is weer zo’n typisch zweverige compositie met sprankelende gitaren, een rustige ritmesectie en de fluweelzachte stem van Gonzalez.

Zelfs de haters van Cigarettes After Sex kunnen moeilijk zeggen dat Dark Vacay een slecht nummer is. Het is een pakkend pareltje met het inmiddels traditioneel recept van deze Amerikaanse band waar ze nu toch al zestien jaar een patent op hebben.

29 oktober staat Cigarettes After Sex in Vorst Nationaal in Brussel maar dat is ondertussen al uitverkocht.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More