Home Belgisch CHILLOW – Slapeloas

CHILLOW – Slapeloas

by Ann Cnockaert

Achter de artiest Chillow gaat producer Chilo Derieuw uit Kuurne/Kortrijk schuil. Op Slapeloas mengt Chillow trage hiphop met soul in een jazzy jasje.

De afgelopen jaren bouwde Chillow eigenhandig een opnamestudio en ontplooide hij zich als producer, engineer, designer én dj. Hij blijft zijn spreekwoordelijke lat verleggen en met een brandende ambitie creëerde hij een indrukwekkende discografie. Zo werkte hij al samen met o.a. El Da Sensei, Brihang, Flip Kowlier, Jeffrey Jefferson (Ertebrekers), DJ Grazzhoppa, Low G en Walter Ego.

Met Slapeloas treedt Chillow nu voor de allereerste keer solo naar buiten. Op dit debuut staat Chillow figuurlijk stil en gaat hij zelfkritiek niet uit de weg. Met het hart op de tong gaat hij op zoek in zichzelf naar oplossingen en mogelijke verklaringen.

Het is een prachtige song geworden enerzijds door de oprechte teksten, die nog meer tot hun recht komen in het West-Vlaams, anderzijds door de melodie die perfect in balans is. De trage bas zorgt voor een mellow vibe en de soul- en jazzelementen geven het nummer een extra dimensie.

Wat ons betreft is Slapeloas een beloftevol solodebuut en we verwachten uiteraard dat dit talent niet ongehoord zal blijven.

Facebook / Instagram / Website / Streaming

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More