Home Singles CHANTAL ACDA – Wolfmother (Glitterhouse/N.E.W.S)

CHANTAL ACDA – Wolfmother (Glitterhouse/N.E.W.S)

by Bart Verlent

Vorig jaar bracht Chantal Acda het wondermooie album Pūwawau uit. Op deze plaat werkte Acda samen met een heel resem muzikanten en Valgei Sigurdsson die de arrangementen verzorgde. Tijdens de eerste lockdown begon ze aan haar volgende album en het was de bedoeling om dit volledig solo in te blikken. Uiteindelijk is het een rijke plaat geworden waarop ze dan toch samenwerkt met haar vaste waarden Eric Thielemans op drums, Alan Gevaert op bas en Niels van Heertum op euphonium. Daarnaast krijgt ze nog de ondersteuning van gitarist Rodriguez Vangam en zangeressen Madeena Dicko en Sylvie Nawasadio (ex-Zap Mama).

(c) Cath Van Laere

Op 27 maart 2021 verschijnt het vierde album van Chantal Acda die de naam Saturday Moon zal dragen. Op 16 december kregen we een eerste voorproefje hieruit Wolfmother. Het nummer is een ode aan de allesomvattende verbintenis tussen mens en dier. Acda vond voor dit nummer inspiratie in een boek over een wolfsvrouw. Dit prachtige boek over de natuur, wolven, vrouwenkracht, passie, samenzijn, vechten en verbinden sprak haar enorm aan.

Deze zomer kregen we dit nummer al in première tijdens en concert van Acda in het Gentse Huis Van Alijn. Het maakte toen al erg veel indruk. Ondertussen is de song verder gerijpt en werd het nog intenser dan tijdens dat live-optreden. De mooie, lyrische zang van Chantal gecombineerd met de rijke arrangementen klinkt magisch.

De bijzonder break op het einde zorgt voor een verrassende toets. Ook de knappe clip, waarin je het ontstaan ziet van een aquarel dat bij het nummer hoort, vult Wolfmother op een unieke manier aan. Deze sublieme single creëert hoge verwachtingen voor het nieuwe album, die zeker ingevuld zullen worden. Er zijn nog zekerheden in het leven.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More