Home Singles CHANEL BEADS – Police Scanner (Jagjaguwar)

CHANEL BEADS – Police Scanner (Jagjaguwar)

by Ann Cnockaert

Uit de bruisende scene van New York komt de nieuwste single Police Scanner van Chanel Beads, het muzikale project van Lavers. Chanel Beads, bekend om zijn aangrijpende songs en innovatieve muzikale aanpak, weeft een uniek geluid met een mix van synthetische en akoestische instrumenten.

Chanel Beads is ontstaan als een creatieve uitlaatklep voor Lavers. Hij schrijft, neemt op, en producet met een unieke mix van geluiden. Elk nummer van Chanel Beads biedt een bijzondere ervaring, een mengeling van fantasie en realiteit, waarbij elk lied opbouwt naar een diepgaand idee van een gedeelde beleving. Tijdens live optredens wordt Lavers regelmatig bijgestaan door Maya McGrory en Zachary Paul, nauwe medewerkers die met hun geïmproviseerde stemmen en instrumenten een extra laag toevoegen aan de toch al onvoorspelbare en meeslepende muziek.

Police Scanner valt op door zijn ongewone structuur en de mix van rauwe gitaarklanken, metalen drums en gelaagde strijkers. Toevoegingen zoals het geluid van een schreeuwende persoon en een tekst-naar-spraak-sample verrijken het nummer en schitteren te midden van de experimentele productie. Het resultaat wekt gevoelens op van zowel kinderlijke onschuld als hedendaagse bezorgdheid.

De songtekst gaat over gevoelens van wanhoop en onmacht. Lavers benadrukt dat het nummer voortkomt uit “woede tegen het gebrek aan deugdzaamheid in de wereld”, en tegelijkertijd erkent hij diezelfde afwezigheid in zichzelf. Ondanks de krachtige emoties in de tekst behoudt het nummer een algehele sfeer van droefheid en empathie, eerder dan directe boosheid of beschuldiging.

De bijbehorende video, samengesteld door Alexa Terfloth, is een eigenzinnige mix van NYC-skylines, verontrustende online beelden, en live opnames van Chanel Beads’ unieke DIY-optredens.

Dit najaar zal Chanel Beads voor het eerst hun live show naar Europa en het VK brengen, data worden binnenkort aangekondigd.

Instagram Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More